Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بیمارستان قائم(عج) مشهد با بیان این که کادر درمانی خسته شده‌ و در مرز فروپاشی است، گفت: از نظر نیرو و پرسنل در وضعیتی بحرانی قرار داریم.

حسن خداپرست در جلسه بررسی آخرین وضعیت کرونا در مشهد که شامگاه گذشته، ۲۵ مرداد، در کلاب هاوس برگزار شد، اظهار کرد: از نیروی خدماتی تا پرستاری با بحران مواجه شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر عمده‌ترین مشکل ما به‌ جز تامین تجهیزات، نیروی درمان برای خدمت به خیل عظیم بیماران است. هم‌اکنون در حال بازگرداندن افرادی هستیم که به دلایل مختلف مانند بیماری زمینه‌ای از فعالیت در بخش‌های کووید ۱۹ معاف شده بودند چرا که واقعا نیرو نداریم.

وی افزود: در این بین یکی دیگر از مشکلات بیماران فراوان سرپایی است که سیستم ارجاع را به درستی دنبال نمی‌کنند و خیلی زود به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و وقت و انرژی پزشک‌ها و پرستاران بیمارستان را می‌گیرند؛ در حالی که این افراد باید به مراکز سطح یک مانند پزشکان عمومی و مراکز ۲۴ ساعته مراجعه کنند و نیازی نیست به سطح سه که بیمارستان است، مراجعه ای داشته باشند.

خداپرست تاکید کرد: از طرف دیگر به دلیل تاخیر مراجعه برخی مردم به بیمارستان‌ها و دنبال نکردن روند استاندارد درمان، همچنان با مرگ‌های کمتر از ۲۴ ساعت مواجه هستیم. یکی از دلایل این تاخیرها، مراکز متعدد درمان‌های جانبی، روش‌های سنتی و... است که بعضی از افراد به‌ جای مراجعه به پزشک، به این مراکز می‌روند و زمانی‌که نتیجه نمی‌گیرند و وضعیت بیماری‌شان وخیم می‌شود، به بیمارستان می‌آیند.

وی با بیان این که سیستم قرنطینه(لاک داون) در خراسان رضوی جدی گرفته نشده، بیان کرد: امروز شاهد این هستیم که افراد از راه‌های دور مانند بندر عباس به مشهد آمده بودند و هیچ‌کس در این بین مانع آن‌ها نشده بود. افراد به دلیل علاقه‌ای که به امام رضا(ع) دارند، دوست دارند دهه اول محرم در مشهد باشند و از سراسر کشور به اینجا می‌آیند. پلیس راهور هم نمی‌تواند کسی را که از بندرعباس تا مشهد آمده را به مبدا بازگرداند. مردم باید مساله را جدی بگیرند چون کادر درمان در مرحله فروپاشی کامل است.

مدیر بیمارستان قائم(عج) مشهد با اشاره به حجم بسیار زیاد بیماران در مشهد عنوان کرد: مهم‌ترین مشکل ما این است که ورودی و خروجی بیماران با وضعیت بیمارستان‌ها تناسب ندارد و ورود از خروج خیلی بیشتر است. روزبه‌روز هم تعداد بیماران بیشتر می‌شود و به نقطه لبریز شدن نزدیک‌تر می‌شویم. به هر حال بیمارستان‌های قائم(عج) و امام رضا(ع) ۲ بیمارستان بزرگ شهر است که خیلی‌ها مستقیم به این مراکز می‌آیند و نظام ارجاع را رعایت نمی‌کنند.

خداپرست با بیان اینکه بیمارستان قائم(عج) بیش از ۵۰ بخش دارد، گفت: از این تعداد تنها چهار بخش کوچک را برای اختصاص به بیماران کرونایی تخلیه نکرده‌ایم و تمام بخش‌های دیگر برای بستری بیماران کرونایی اختصاص یافته است. یک دستگاه سی‌تی‌اسکن هم به همت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استانداری و همچنین جذب مشارکت بیمه ایران به قیمت حدودا هفت میلیارد تومان برای بیمارستان خریداری شد که با پایان یافتن مراحل نصب، از امروز فعالیتش را آغاز می‌کند.

وی متذکر شد: مردم هنوز باور ندارند که بیشترین علت ابتلا حضور در مجامعی است که لازم نیست به آن بروند. اخیرا خانواده‌ای ۲ برادر همراه با فرزندانشان دور هم جمع شده بودند و از این جمع ۱۱ نفره، هفت نفر به کرونا مبتلا و ۲ نفر فوت شدند. در حال حاضر ابتلا به کرونا در جلسه، رستوران و عزاداری ها نیست بلکه در همین جمع‌های خانوادگی کوچک بیداد می‌کند و بسیاری از افراد در این جمع‌ها مبتلا شده‌اند. استفاده از وسایل حفاظتی مانند ماسک هم باید در جامعه افزایش یابد. پس از این‌ها به مرحله واکسن می‌رسیم.

مدیر بیمارستان قائم(عج) مشهد با اشاره به فایل صوتی دکتر ثقفی، مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد که اخیرا در فضای مجازی به صورت گسترده‌ای منتشر شده بود، گفت: این فایل صوتی واقعا به‌جا بود و جامعه را که داشت خیلی عادی از کنار کرونا عبور می‌کرد را نسبت به کرونا حساس کرد. من دست‌مریزاد می‌گویم که برخی حاضر شدند آن مسائل را بیان کنند و موجی در جامعه ایجاد شد که هنوز هم ادامه دارد. پس از این صحبت‌ها بود که نرخ رعایت پروتکل‌ها، به‌ ویژه ماسک، در جامعه افزایش یافت. از طرف دیگر خانم ثقفی متاثر از فضایی بودند که در بیمارستان دیده بودند. بیمارستان قائم(عج) بیمارستان بزرگی با ۱۰۰۰ تخت است و این که بعضی بخش‌ها مشکلاتی داشته باشد، دلیلی برای مشکل‌دار بودن سایر بخش‌ها نیست. البته که یکسری کاستی‌هایی وجود دارد اما پیش از انتشار فایل خانم دکتر هم در حال رفع این کاستی‌ها بودیم. هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که به‌ جز چهار بخش مجبور شویم کل بیمارستان قائم(عج) را به درمان بیماران کرونایی اختصاص دهیم. طبیعتا اورژانس ۶۰ تخت خوابی ما برای ۱۲۰ بیمار کفایت نمی‌کرد. در مجموع و به تدریج در حال تامین نیازمندی‌هایمان هستیم.

نهایتا ۲ روز تا فاجعه فاصله داریم

همچنین در بخش دیگری از این جلسه، رضا زمانی، عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد، گفت: نهایتا ۲ روز تا بروز فاجعه فاصله است. مسئولان باید خودشان را آماده کرده و تخت‌های اضافی در ورزشگاه‌ها، سالن‌های بزرگ، بیمارستان‌های سیال و... آماده کنند. باید خودمان را برای ۱۵ روز آینده آماده کنیم چرا که شاید ۵۰۰۰ تخت دیگر نیاز داشته باشیم. بیمارستان‌های قائم(عج) و امام رضا(ع) که ۲ بیمارستان بزرگ شهر است، تقریبا به صورت صددرصد به درمان بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است. به جد می‌ترسیم تا روزهای آینده نتوانیم پاسخگوی خیل عظیم بیماران باشیم.

وی با بیان این که مخالف هرگونه مصلحت‌اندیشی به‌ جز آب و نان مردم هستیم، متذکر شد: لازم است همه مصلحت‌اندیشی ها را برای تامین سلامتی مردم کنار بگذاریم چرا که کرونا جلوی تنفس مردم را می‌گیرد.

زمانی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم روند صعودی تعداد بیماران کاهش یابد، لازم است بیماران سطح ۲، سه و حتی یک را از خانواده‌های‌شان جدا کرده و در مراکز مراقبتی از آن‌ها مراقبت کنیم. شاید بیماران برخی خانواده‌ها که تمکن مالی دارند را بتوان با برخی آموزش‌ها به خانه ارجاع داد اما بیماری که در حال درمان با رمدسیویر است و نیاز به پرستار نزدیک و تخصصی دارد، نیازمند مراقبت بیشتری است چون در خانواده‌ها چنین امکاناتی فراهم نیست. لازم است چنین بیمارانی در یک مرکز تخصصی مراقبت شوند. اگر می‌خواهیم تعداد بیمار کاهش یابد، باید چنین روندی پیاده‌سازی شود وگرنه با هر بیمار جدید، یک خانواده مبتلا خواهد شد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد با بیان این که در این موج، مرکز بحران شهر مشهد است، بیان کرد: در این حالت بیماری به شهرستان‌ها نمی‌رود و تمام بار روی مشهد است. نزدیکی شهرها در خراسان هم باعث می‌شود که رفت و آمدها زیاد باشد و با ممنوعیت هم نمی‌توان این موضوع را کنترل کرد چرا که مسیرهای دسترسی متعدد وجود دارد. از طرف دیگر پلاک‌های بسیاری از خودروهای شهرستان‌های مجاور مشهد هم پلاک مشهد است.

زمانی تصریح کرد: همچنین نگران بروز پیک ششم کرونا هستیم چون هم‌اکنون زمان تغییر فصل است. دولت تغییر کرده و مسئولان عوض شده‌اند و همین موضوع موجب شده سازمان‌ها بلاتکلیف باشند، مردم خسته شوند، واکسیناسیون سرعت مناسبی نداشته باشد، نشست‌های مذهبی و غیرمذهبی در حال برگزاری باشد و مسافرت‌ها و رفت‌وآمدهای کنترل نشده نیز انجام می‌شود. همچنین ممکن است رفت‌وآمدها از افغانستان در روزهای آینده شدت گیرد. رفت‌وآمد به عراق هم با توجه به این که به اربعین نزدیک می‌شویم، وضعیتی مشابه دارد؛ بنابراین ممکن است با پیک ششمی سهمگین برای مشهد که شهری مذهبی است، مواجه شویم. واقعا سیستم درمانی ما با تخلیه امکانات و اقتصاد درمانی روبه‌رو است و کشش بار بیشتر از این را ندارد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان قائم عج بیمارستان ها پزشکی مشهد بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان

به گزارش تابناک به نقل از  ایلنا، در ادامه درگیری های سریالی با کادر درمان در مناطق مختلف خوزستان، سرنشینان یک خودروی بدون پلاک، با سلاح گرم و سرد به ماشین یک پزشک طرحی در کرخه حمله کردند.

گزارش های دریافتی از شهرستان کرخه در خوزستان از تیراندازی به یک پزشک طرحی در یازدهم اردیبهشت ماه 1403 خبر می‌دهد. 

برخی از منابع مطلع می گویند: یکی از پزشکان شاغل در یک مرکز درمانی در کرخه در حین خروج از درمانگاه توسط سرنشینان یک خودروی بدون پلاک که سر و صورت خود را پوشیده بودند، مورد حمله دسته جمعی قرار گرفت. 

آنها افزودند: در ابتدا با چوب و چماق به خودروی پزشک حمله کرده و سپس اقدام به تیراندازی و رعب و وحشت عمومی کردند. 

این افراد با ابراز خرسندی در خصوص عدم صدمه دیدگی پزشک گفتند: شرایط در مراکز درمانی خوزستان به گونه ای شده است که اگر فکری عاجل نشود، هیچ پزشکی جرات آمدن و طبابت در مناطق خوزستان را نخواهد داشت. 

در همین خصوص علی رضا نجفی با تایید این خبر به ایلنا گفت: برای برخی پزشکان و کادر مراکز درمانی چند مورد ایجاد مزاحمت گزارش شده است که از طریق  فرمانداری کرخه در حال پیگیری موضوع هستیم. 

در آخرین گزارش های دریافتی که به دست ایلنا رسیده است، موارد متعددی از درگیری میان همراهان بیمار با کادر درمان و اورژانس در مناطقی مانند اهواز، لالی و در آخرین مورد آن در بیمارستان حاجیه نرگس ماهشهر در اواسط فروردین ماه نیز گزارش شده است.

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • جلب رضایت مردم اساس کار مسوولان کردستان است
  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان